Разгледай София

Защо не през юли в София?
Със своето местоположение – заобиколена от планини, но самата тя e в котловина, София е отлична дестинация за месец Юли. През деня времето е топло, без да е много горещо, а вечерите са свежи и приятни.

През Юли в София:

 • Национален исторически музей и Боянска църква: в Националния исторически музей на България се съхраняват артефакти от много цивилизации, сред които – златно съкровище от предтракийска и предегипетска цивилизация, която все още не е наименована. Тази цивилизация е оставила най-старото златно съкровище намирано в Света именно по българските земи. Тук може да се види и прословутото Панагюрско златно съкровище. https://historymuseum.org/en/. Боянската църква е уникален образец на средновековната църковна архитектура, включена в през 1979 г. като културен паметник в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. https://historymuseum.org/en/filial/bojanska-cyrkva/
  - цени на входните билети: 6 евро на човек – комбиниран билет за НИМ и Боянската църква; индивидуален екскурзовод в НИМ 15 евро, независимо от големината на групата; индивидуален екскурзовод 5 евро.
 • Храм паметник “Александър Невски” - Патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” е най-големият православен храм на целия Балкански полуостров. Построена е в памет на 200 000 воини, дали живота си за освобождението на българския народ от османско иго през Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.). Затова е храм-паметник. Към катедралата има крипта, реконструирана в изложбена зала за икони, щампи, графика и приложно изкуство. В криптата се намира и основният камък на храма.
 • Руският храм "Свети Николай Чудотворец", намиращ се на 10 минути от Храм-паметник “Ал. Невски” е метох на Руската православна църква в София и забележителен образец на руската архитектура в стила на московските черкви от ХVII в. също обект под защитата на ЮНЕСКО. Освен изключителната си архитектура този храм привлича и с криптата си, в която е погребан дългогодишният стопанин на храма архиепископ Богучански Серафим. Повече от 60 години хората идват на гроба на архиепископ Серафим и оставят своите молитвени писъмца (желания), за които се вярва, че се сбъдват! Тази традиция е позната на Православната църква, особено в Русия, а конкретно тук – в Руския храм в София се знае, че Дядо владика преди смъртта си поръчал на паството си да му пишат писма, на които, ако тойима дръзновение пред Господа, те ще получават отговори. Тези отговори са Божиите чудеса, които не престават да се случват и днес - много често на напълно нецърковни, та дори и невярващи хора.
 • Премиера на последната Вагнерова опера – „Парсифал“, постановка на Софийската опера и балет – спектакъл-събитие в Европейския културен живот.
  - Цени на билетите от 5 евро до 40 евро. Представения има на 04,06,08 и 10.07.2017 год. от 18,00 часа.
 • Концерт на италианското трио IL VOLO на 30.06.2017 год.
  - Цени на билетите от 25 евро до 75 евро **
  - Допълнително 3 евро доставка на билет до клиента.


Нашите акценти за weekend в София:

 • Хотел “ВЕГА София” предлага летни промоции за настаняване – цени от 47 Евро/единична стая/уикенд цена/ без закуска;
 • Трансфери с климатизиран бус на хотела 12 евро на човек в посока;
 • Организиране на екскурзии по желание на госта;
 • Закупуване на билети за събития;

Очаквайте нашите предложения за месец Август – на https://www.facebook.com/hotel.vega.sofia/